Strona główna | Wiadomości | PIOTR STYCZEŃ ZOSTAŁ ODWOŁANY ZE STANOWISKA WICEMINISTRA

PIOTR STYCZEŃ ZOSTAŁ ODWOŁANY ZE STANOWISKA WICEMINISTRA

Piotr Styczeń został odwołany ze stanowiska wiceministra infrastruktury i rozwoju - informuje redakcja ekonomiczna TVN24. Jak przyznał Styczeń, powód odwołania "nie został podany". Oprócz niego pracę w resorcie straciło również troje innych wiceministrów.

Piotr Styczeń, Andrzej Massel, Patrycja Wolińska-Bartkiewicz i Maciej Jankowski zostali w czwartek odwołani ze stanowisk wiceministrów infrastruktury i rozwoju. Rzecznik resortu Piotr Popa oświadczył, że nie ma to związku z merytoryczną oceną ich pracy.

O swoim odwołaniu powiedział redakcji ekonomicznej TVN24 wiceminister Piotr Styczeń. Dodał, że nie został podany powód tej zmiany.

- Zostały mi wręczone odpowiednie dokumenty i moja misja w Warszawie w mieszkalnictwie, po ośmiu latach pracy została zakończona.

znacznik ign  Najczęściej czytane
                                             -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- MIESZKANIA IDĄ JAK WODA. POLACY KUPUJĄ JAK PRZED KRYZYSEM

- W KRAKOWIE JUŻ SĄ KARY ZA ŚMIECI
                                                 - NAJWYŻSZA IZBA KONTROLI ZAJĘŁA SIĘ WIATRAKAM

FB

Również Andrzej Massel powiedział, że nie jest już wiceministrem. Pytany, czy zostały mu przedstawione powody powiedział, że są one związane z tworzeniem nowego ministerstwa i nowym podziałem pracy. Na pytanie, co będzie robił dalej, były wiceminister odpowiedzialny za kolej powiedział: "ja mam w życiu co robić". - W Instytucie Kolejnictwa byłem na bezpłatnym urlopie, prawdopodobnie teraz tam wrócę - dodał.

Poza Masselem i Styczniem z resortu odchodzi także odpowiedzialna dotąd za fundusze europejskie Patrycja Wolińska-Bartkiewicz, oraz wiceminister Maciej Jankowski. - Odwołanie czterech wiceministrów nie wiąże się z merytoryczną oceną ich pracy, ale z reorganizacją prac w ministerstwie - powiedział rzecznik ministerstwa Piotr Popa

Od środy ministrem infrastruktury i rozwoju jest Elżbieta Bieńkowska. Nowy resort powstał po połączeniu ministerstwa transportu, budownictwa i gospodarki morskiej oraz ministerstwa rozwoju regionalnego. Były minister transportu Sławomir Nowak w połowie listopada podał się do dymisji.

Wszyscy odwołani wiceministrowie byli urzędnikami nieistniejącego już ministerstwa transportu.

Partnerzy FGN:

Ministerstwo Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej
Stowarzyszenie Zarządców i Administratorów Nieruchomości w Krakowie
Instytut Gospodarki Nieruchomościami
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Ekspertyz i Analiz Niruchomości
Stowarzyszenie Licencjonowanych Zarządców Nierucomości Silesia
Mazowieckie Stowarzyszenie Gospodarki Nieruchomościami Special
Stowarzyszenie Zarządców Nieruchomości z Wrocławia
Polskie Stowarzyszenie Zarządców Nieruchomości Inwestycyjnych
Stowarzyszenie Nasz Dom

Reklama:

Zarządzanie nieruchomościami

Żadna część jak i całość utworów zamieszczonych na stronie Federacji Gospodarki Nieruchomościami nie może być powielana i rozpowszechniania lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny, mechaniczny lub inny, jak i na wszelkich innych polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją, fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody osoby reprezentującej Federację Gospodarki Nieruchomościami. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody osoby reprezentującej Federację Gospodarki Nieruchomościami, bądź/lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.
Zamknij